nieuws

Slachthuis fraudeert met paardenpaspoorten

Slagersnieuws

DOETINCHEM – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft doorzoekingen gedaan bij een handelsbedrijf en een slachthuis in het zuiden van het land. De bedrijven zouden frauderen met paardenpaspoorten, om dieren die niet meer geschikt zijn voor consumptie alsnog te kunnen slachten.

Slachthuis fraudeert met paardenpaspoorten

DOETINCHEM – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft doorzoekingen gedaan bij een handelsbedrijf en een slachthuis in het zuiden van het land. De bedrijven zouden frauderen met paardenpaspoorten, om dieren die niet meer geschikt zijn voor consumptie alsnog te kunnen slachten.

Bij de doorzoekingen op dinsdag 7 augustus zijn een groot aantal valse paspoorten, een valse stempel en de bedrijfsadministratie in beslag genomen. De erkenning van het slachthuis is direct geschorst.

Consumptie of destructie
Bij het vervoer en slachten van een paard is een paardenpaspoort vereist. Hierin staat de medische geschiedenis van het dier. Als het paard niet gezond is, dan is het niet meer geschikt voor consumptie. Door de paspoorten te vervalsen, kan een paard dat niet geschikt is voor consumptie toch geslacht worden. Zo levert een paard dat anders bestemd zou zijn voor destructie, toch nog geld op.

Reageer op dit artikel