nieuws

Simon Muilwijk wint Arnhem Rookworststad

Slagersnieuws

ARNHEM – Keurslager Simon Muilwijk uit Ameide heeft de Bronzen Rookworst in de wacht gesleept. Voor de derde keer, na 1978 en 1982, won hij Arnhem Rookworststad.

Simon Muilwijk wint Arnhem Rookworststad

ARNHEM – Keurslager Simon Muilwijk uit Ameide heeft de Bronzen Rookworst in de wacht gesleept. Voor de derde keer, na 1978 en 1982, won hij Arnhem Rookworststad. 

Voor de 36e keer vond zaterdagavond de prijsuitreiking van de nationale slagers vakwedstrijd Arnhem Rookworststad plaats. In zalencentrum de Valom in Huissen lieten slagers in verschillende categorieën het beste van zichzelf zien. De jury had geen enkele op- of aanmerking op de ingezonden rookworst van een opgetogen Simon Muilwijk. ‘In eerdere jaren waren er nog wel eens opmerkingen over de hardheid van de darm, maar dit jaar behaalden we 100 punten. Het is de derde keer dat we gewonnen hebben, de worstmakers hebben er dit jaar wat meer aandacht aan besteed. Onder meer door gebruik van goede zuivere grondstoffen.’  

Inschrijven voor Arnhem Rookworststad was behalve in de vertrouwde categorieën als rookworst fijn, rookworst grof en rookworst ook mogelijk in de klasse drie (rookworst speciaal). Er konden voor deze klasse verschillende rookworstvarianten worden ingestuurd, zoals rund, kalf, lam, paard, kalkoen, kip, wild en struisvogel. Voor de vierde keer was deelname aan de innovatieklasse mogelijk. Om hier een kans te kunnen maken, moest het product tenminste 25% rookworst bevatten en het artikel dient qua samenstelling en structuur overeen te stemmen met de naam.

Overige uitslagen:

Reserve kampioen: Jonkers Est

Kampioen fijn: V/d Horst, Eerbeek  

Kampioen grof: V/d Veen, Ederveen

Kampioen speciaal: Molenaar, Lexmond

Kampioen innovatie: De Rooij Berkel en Rodenrijs

Voor meer informatie: Eddy Bresser, tel 026-4436615 en Jan van Egmond, tel 026-4421123

Lees ook:
Slager Richard van Asch wint Bronzen Rookworst (3 november 2009) 
Traditionele rookworst slager Blom (22 september 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Arnhem Rookworststad

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel