nieuws

SdB krijgt sterren voor biologisch vlees

Slagersnieuws

AMERSFOORT – Het biologisch vlees van Super de Boer (SdB) is vanaf 7 maart voorzien van het kenmerk ‘Beter Leven’ met drie sterren.

SdB krijgt sterren voor biologisch vlees

AMERSFOORT – Het biologisch vlees van Super de Boer (SdB) is vanaf 7 maart voorzien van het kenmerk ‘Beter Leven’ met drie sterren.

Het kenmerk is een initiatief van de Dierenbescherming. Dit is het hoogst haalbare kenmerk dat de organisatie toekent en geeft aan dat er optimaal rekening is gehouden met dierenwelzijn, meldt Distrifood. In totaal zijn er bij Super de Boer 18 varianten biologisch vlees te koop. 
 
Scharrelei
Caspar Woolthuis, manager kwaliteit en duurzaamheid van Super de Boer, is blij met het kenmerk. ‘Recent onderzoek van onderzoeksinstituut LEI, onderdeel van de Wageningen Universiteit, wijst uit dat consumenten inmiddels positief staan tegenover biologische voeding. Smaak, dierenwelzijn, milieu en gezondheid zijn daarbij belangrijke overwegingen, en daar spelen wij volop op in.’

Vorig jaar kreeg het scharrelplus ei van Super de Boer het logo toebedeeld.
 

 

Reageer op dit artikel