nieuws

Schoolkinderen slagerij binnenloodsen

Slagersnieuws

RIJSWIJK – De onbekendheid met de slagersbranche is te groot. In 2009 worden op grote schaal activiteiten ontplooid om de jeugd in aanraking te laten komen met het slagersvak. Dat staat in het Activiteitenplan KNS 2009.

Schoolkinderen slagerij binnenloodsen

RIJSWIJK – De onbekendheid met de slagersbranche is te groot. In 2009 worden op grote schaal activiteiten ontplooid om de jeugd in aanraking te laten komen met het slagersvak. Dat staat in het Activiteitenplan KNS 2009.

Voor de bovenbouw van het basisonderwijs kan de slager in aanmerking komen voor een toolkit. Deze dient om het bezoek van schoolklassen aan de slager te stimuleren. Onderdeel van deze toolkit vormen ‘I love mijn slager’ kinderschortjes, petjes, spelletjes en een uitgebreide handleiding voor de slager waarmee het organiseren van bezoeken aan de slagerij door een klas of in het kader van een verjaardagsfeestje makkelijk en snel kan worden uitgevoerd.

Slagerijmuseum

Ook zal een folder worden ontwikkeld over vlees en specifiek het slagersbedrijf; hiermee kan een spreekbeurt of werkstuk worden gemaakt. De jarige ontvangt een cadeautje en voor de overige kinderen worden andere gadgets ontwikkeld. Daarnaast zal promotiemateriaal voor in de winkel worden gemaakt zoals slingers, posters en/of vlaggen. Voor de bovenbouw van het basisonderwijs wordt ook een activiteit gestart in combinatie met het Slagerijmuseum in het Zuiderzee Museum (ZZM). Alle slagerijen ontvangen een poster en 250 kleurenfolders in een standaard met informatie over het slagersvak en het museum. Gezinnen die de folder bij de slager meekrijgen, krijgen op vertoon hiervan 20% korting op de entreeprijs van het ZZM. Bij de kassa van het ZZM krijgt iedereen vervolgens een kleurplaat uitgereikt met op de achterzijde een speurtocht die bij het Slagerijmuseum eindigt.

De plannen zijn een initiatief van de Stichting opleidingsfonds vleesbewerkende en –vleesverwerkende bedrijven (Sovvb). Het fonds wordt bestuurd door vertegenwoordigers van de KNS, FNV Bondgenoten en CNV BedrijvenBond. De administratie en het bestuurssecretariaat van het fonds worden uitgevoerd door de KNS.

 

Reageer op dit artikel