nieuws

Samenwerking slager en bakker loont

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Een verdubbeling van het aantal brunchpakketten. Dat is het resultaat dit jaar van de paasactie van Keurslager Van Hoof uit Udenhout en Bakkerij Leo Geerts.

SLAGERSWERELD – Een verdubbeling van het aantal brunchpakketten. Dat is het resultaat dit jaar van de paasactie van Keurslager Van Hoof uit Udenhout en Bakkerij Leo Geerts.

Sinds een aantal jaren werkt Jan-Karel van Hoof, eigenaar van Keurslagerij Van Hoof uit Udenhout samen met Bakkerij Leo Geerts uit Biezenmortel. Vorig jaar verkochten de versondernemers veertig brunchpakketten, dit jaar waren dat er 75. Van Hoof: ‘Dat is een mooi aantal, alle eer aan de bakker want het is haar initiatief.’Met de actie wil de bakker, die geen steun heeft van andere middenstanders in het dorp, klanten werven. Van Hoof: ‘Ik lever vleeswarenschalen en kippenragout aan de bakker. Ze koopt het bij mij in en stelt daar een pakket van samen.

Verkoop
Van Hoof verkoopt zelf geen brunchpaketten in zijn winkel in verband met logistieke problemen. ‘Een afhaaladres is gemakkelijker dan twee, bovendien liggen de dorpen drie kilometer van elkaar vandaan. Dat is best jammer, maar doordat mijn producten verpakt worden in mijn eigen verpakking, levert de actie wel naamsbekendheid op en de mensen krijgen iets ambachtelijks op tafel.’ Op de vraag wat de reden van de fikse stijging is van het aantal verkochte pakketten zegt hij: ‘Ik denk gemak van de consument.’ Wegens het succes gaan de ondernemers binnenkort ook brunchpakketten aanbieden voor communiefeesten.’

Reageer op dit artikel