nieuws

‘Rusland bij WTO verhoogt vleesprijs

Slagersnieuws

MOSKOU – Een van de grootste Russische vleesproducenten, de Cherkizovo Group, stelt dat de toetreding van Rusland tot de Wereldhandelsorganisatie (WTO) de binnenlandse prijzen doet verhogen.

‘Rusland bij WTO verhoogt vleesprijs

MOSKOU – Een van de grootste Russische vleesproducenten, de Cherkizovo Group, stelt dat de toetreding van Rusland tot de Wereldhandelsorganisatie (WTO) de binnenlandse prijzen doet verhogen.

Russische vleesproducenten hebben in het verleden altijd geprofiteerd van stimuleringsmaatregelen van de Russische regering om de lokale productie van pluimvee- en varkensvlees te verhogen. De subsidies die na de droogte in 2010 werden uitgekeerd aan boeren hebben de winst van de Cherkizovo Group de laatste twee jaar doen stijgen met 15 procent per jaar.

Toetreding tot de WTO zal volgens het vleesconcern resulteren in een geleidelijke verlaging van de invoerrechten. Het bedrijf verwacht dat de 15 procent winstverhoging per jaar er dan ook niet meer inzit, schrijft Boerderij.

De WTO noemt de toetreding van Rusland juist een win-winsituatie. Het land zal meer betrokken worden bij de internationale economie en wordt aantrekkelijker om zaken mee te doen. Onderdeel van de overeenkomst is dat Rusland zijn gemiddelde importheffing verlaagt van 10 procent naar 7,8 procent. Zo wordt het voor andere landen goedkoper om naar Rusland te exporteren.
 

Reageer op dit artikel