nieuws

Rundvleesfestival eindigt in gevecht

Slagersnieuws

HYDERABAD – In India heeft een festival met rundvlees geleid tot hevige gevechten, waarbij de politie met traangas moest ingrijpen. Groepen hindoes, die runderen beschouwen als heilige dieren, verstoorden het festival.

Rundvleesfestival eindigt in gevecht

HYDERABAD – In India heeft een festival met rundvlees geleid tot hevige gevechten, waarbij de politie met traangas moest ingrijpen. Groepen hindoes, die runderen beschouwen als heilige dieren, verstoorden het festival.

Het rundvleesfeest was georganiseerd door zogeheten Dalits, de minst gewaardeerde mensen in de Indiase samenleving. Sommige Dalits verwerpen bepaalde hindoegebruiken, zoals het verbod om rundvlees te eten.

Bij de gevechten raakten vijf mensen gewond en werden twee auto’s in brand gestoken. Het was de eerste keer dat een soortgelijk festival plaatsvond in de Osmania universiteit in de zuidelijke stad Hyderabad.

 

Reageer op dit artikel