nieuws

Rundvleesban: Ook hogere prijs varkensvlees

Slagersnieuws

DOETINCHEM – De importban op Braziliaans rundvlees zal ook leiden tot hogere prijzen voor varkensvlees. Dat zeggen de PVE en de COV. Vion en Weyl verwachten op korte termijn geen grote verschuivingen in verkopen.

Rundvleesban: Ook hogere prijs varkensvlees

DOETINCHEM – De importban op Braziliaans rundvlees zal ook leiden tot hogere prijzen voor varkensvlees. Dat zeggen de PVE en de COV. Vion en Weyl verwachten op korte termijn geen grote verschuivingen in verkopen.

‘De prijsstijging voor rundvlees is van invloed op prijzen van andere vleessoorten’, meldt de PVE (Productschappen Vee, Vlees en Eieren). ‘De industrie zal meer varkens- en pluimveevlees gaan verwerken.’

Voorzitter Wim van Pelt van de COV (Centrale Organisatie voor de Vleessector) ziet eveneens een verschuiving. ‘De consument wijkt bij hogere rundvleesprijzen uit naar andere vleessoorten. De varkensprijzen stijgen’, zegt hij in het Agrarisch Dagblad.
 

Reageer op dit artikel