nieuws

‘Rundvleesakkoord EU-VS bijna rond

Slagersnieuws

BRUSSEL – De Europese Unie en de VS staan op het punt om een akkoord te bereiken over de verruiming van importquota voor hormoonvrij geproduceerd rundvlees.

‘Rundvleesakkoord EU-VS bijna rond

BRUSSEL – De Europese Unie en de VS staan op het punt om een akkoord te bereiken over de verruiming van importquota voor hormoonvrij geproduceerd rundvlees.

Die verwachting spreekt Frans van Dongen, lobbyist voor de Nederlandse vleessector in Brussel, uit in het Agrarisch Dagblad. In ruil voor de verruiming van deze importquota, zal de VS de strafmaatregelen tegen de EU opheffen. Eerder al schortten de Amerikanen nieuwe strafmaatregelen op, zodat Nederland varkensvlees naar de VS kon blijven exporteren. Van Dongen wil nog niet bevestigen dat het zou gaan om een verdubbeling van het importquotum voor de Amerikanen. Wel is al duidelijk dat het kalfsvlees uit Nederland bij de eerste invulling van het akkoord, niet direct van de Amerikaanse straflijst wordt gehaald.

 

Reageer op dit artikel