nieuws

Runderen overleden tijdens rit naar slachthuis

Slagersnieuws

DRIEBERGEN – Onderweg naar het slachthuis in Dokkum zijn vorige week donderdag 16 runderen overleden. Zowel de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) als Staatsbosbeheer doen onderzoek naar de dood van de dieren.

Runderen overleden tijdens rit naar slachthuis

DRIEBERGEN – Onderweg naar het slachthuis in Dokkum zijn vorige week donderdag 16 runderen overleden. Zowel de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) als Staatsbosbeheer doen onderzoek naar de dood van de dieren.

De 16 runderen die samen met 22 andere koeien en stieren vervoerd werden naar het slachthuis kwamen uit natuurgebied Hellegatsplaten bij Goeree-Overflakkee, schrijft het Eindhovens Dagblad. Volgens Staatsbosbeheer zijn de 38 runderen voor ze op transport gingen gecontroleerd door een dierenarts en waren ze toen in prima conditie. 

Het is mogelijk dat de runderen, die zeer grote hoorns hebben, elkaar onderweg dood hebben gestoken. Maar dan blijft de vraag hoe de dieren elkaar in de veewagen konden verwonden, zegt Staatsbosbeheer.

 

Reageer op dit artikel