nieuws

Run op luxe hamburger van Strogoff

Slagersnieuws

SCHAGEN – Restaurants en groothandels in binnen- en buitenland hebben grote belangstelling voor de Premium Burgers van horecaslager Strogoff.

Run op luxe hamburger van Strogoff

SCHAGEN – Restaurants en groothandels in binnen- en buitenland hebben grote belangstelling voor de Premium Burgers van horecaslager Strogoff.

Na introductie op de Horecava werden het bedrijf naar eigen zeggen overspoeld met aanvragen en bemonsteringen.

Strogoff kwam vorig jaar op het idee om een Premium Burger te ontwikkelen nadat uit testen van smaakpanels bleek dat de kwaliteit van hamburgers over het algemeen bedroevend slecht was.

Bedroevend
‘Sommige waren echt bedroevend slecht’, zegt directeur Pieter de Ruyter van Strogoff. ‘Ze hadden ook geen ingrediëntendeclaratie op het etiket staan of werden volgestopt met kruiden en specerijen, waardoor juist die typische originele rundvleessmaak totaal verdween.’

Volgens De Ruyter waren er zelfs rundvlees-hamburgers bij waar varkensvlees in verwerkt was. ‘Een goede hamburger wordt in onze optiek nog onvoldoende serieus genomen’, stelt hij dan ook.

Wagyu-burger
Strogoff maakt zijn Premium Burgers uitsluitend van verse delen puur rundvlees, met een duidelijke herkomst. Zo zijn er hamburgers van Wagyuvlees, van het Black Angus rund en van WieringerWeide rundvlees.

Klanten kunnen kiezen tussen gewichten variërend tussen 50 gram (mini) tot 275 gram (giga). In de meeste gevallen worden ze vers besteld, maar kunnen ook diepvries uitgeleverd worden.

Beurs
Tijdens de Noord-Hollandse Horecabeurs op 22 en 23 maart in het AZ Stadion worden de Premium Burgers van www.restaurantburger.nl twee dagen lang in de schijnwerpers gezet.

Lees ook:
Nice to Meat: 100.000 hamburgers aan Hilton hotels (9 maart 2010)
Strogoff belevert ook particulier (29 april 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Strogoff

Reageer op dit artikel