nieuws

Rookworstkeuring voor Topslagers

Slagersnieuws

AMERSFOORT – Topslagers kunnen op donderdag 24 september meedoen aan een rookworstkeuring. Bij een beoordeling van 8 of hoger ontvangt de Topslager een rookworstbekroning en oorkonde.

Rookworstkeuring voor Topslagers

AMERSFOORT – Topslagers kunnen op donderdag 24 september meedoen aan een rookworstkeuring. Bij een beoordeling van 8 of hoger ontvangt de Topslager een rookworstbekroning en oorkonde.

Aan het begin van het nieuwe rookworstseizoen is het goed de kwaliteit van de rookworst te laten beoordelen, stelt Bureau Topslagers. De rookworsten worden op 5 onderdelen gekeurd: uitwendig aanzien/uitwendige kleur, aanzien snijvlak/inwendige kleur, geur en smaak, samenstelling en bewerking, snijdbaarheid en consistentie.

Er wordt gekeurd in drie categorieën: rookworst fijn, rookworst grof en rookworst runder. Per categorie dient de deelnemende Topslager twee worsten in te leveren; een gewelde rookworst en een rauwe rookworst. De producten moeten uiterlijk donderdagmorgen 24 september bij Bureau Topslagers in Amersfoort in huis zijn, staat te lezen in Topnieuws, een uitgave van bureau Topslagers.

 

Reageer op dit artikel