nieuws

Rookworsten vliegen deur uit bij slagers

Slagersnieuws

BEEKBERGEN – ‘Vanaf begin december loopt het al storm met rookworsten. En de erwtensoep hoef ik niet meer in te vriezen. De omloopsnelheid is zo hoog dat ik het voortdurend kan verkopen.

Rookworsten vliegen deur uit bij slagers

BEEKBERGEN –  ‘Vanaf begin december loopt het al storm met rookworsten. En de erwtensoep hoef ik niet meer in te vriezen. De omloopsnelheid is zo hoog dat ik het voortdurend kan verkopen.’

Gildeslager Lammert Wilbrink uit Beekbergen moet deze weken flexibel zijn. Hij en zijn personeel verleggen de accenten in de worstmakerij, want de wintergerechten gaan er in als koek tijdens deze koude dagen. ‘De rookworsten verkoop ik per kilo. Het loopt storm. De oudere generatie is vooral dol op grove rookworst, de jongeren komen voor de fijne. Runderrookworst wordt niet veel verkocht,’ constateert Wilbrink die met zijn erwtensoep ook goed scoort, maar in de verkoop van boerenkool geen stijging waarneemt.

Slager Richard van Asch uit Soest, die zijn rookworsten met goud bekroond zag tijdens Arnhem Rookworststad, merkt ook overduidelijk dat Koning Winter regeert. Behalve rookworsten gaan specialiteiten als krabbetjes en hamschijven in grote hoeveelheden over de toonbank. Bedoeld als ingrediënten voor de erwtensoep. Volgens een medewerker van Van Asch maken opvallend veel mensen namelijk zélf erwtensoep. Andere winterspecialiteiten die de slager uit Soest deze dagen goed verkoopt zijn casselerrib zonder been, eisbein, rolpens, balkenbrij, bakbloedworst en bakleverworst.
 

Reageer op dit artikel