nieuws

Rookkast zorgt voor paniek

Slagersnieuws

DEN HELDER – Winkelend publiek in de Spoorstraat sloeg gistermiddag rond kwart voor een de schrik om het hart. Het zag blauw van de rook, afkomstig uit pijpen op het dak van Keurslagerij Hans Halman.

Rookkast zorgt voor paniek

DEN HELDER – Winkelend publiek in de Spoorstraat sloeg gistermiddag rond kwart voor een de schrik om het hart. Het zag blauw van de rook, afkomstig uit pijpen op het dak van Keurslagerij Hans Halman.

‘Zo lang de vlammen niet uit het dak komen, is er geen reden tot paniek’, suste de eigenaar, die door diverse voorbijgangers werd gewaarschuwd, de gemoederen. ‘De rook komt uit onze computergestuurde rookkast, waarin we metworst of spek roken. Die is nu even aan het afblazen. Normaal merkt niemand daar iets van. Alleen wanneer het windstil is of bij hoge luchtvochtigheid wil de rook wel eens naar beneden slaan of dwarrelen. Dat gebeurt hooguit een paar keer per jaar en duurt tien minuten. We krijgen nooit klachten’, aldus Halman schouderophalend, ‘maar het is wel duidelijk dat stadsmensen dit stukje ambacht niet meer gewend zijn.’
 

Reageer op dit artikel