nieuws

‘Rood vlees verhoogt overlijdenskans

Slagersnieuws

BAARN – Het eten van veel rood vlees verhoogt de kans op overlijden aan kanker en hartproblemen, vanwege de hoeveelheden verzadigd vet en natrium.

‘Rood vlees verhoogt overlijdenskans

BAARN – Het eten van veel rood vlees verhoogt de kans op overlijden aan kanker en hartproblemen, vanwege de hoeveelheden verzadigd vet en natrium.

Onderzoekers van de Harvard Medical School hebben uit een studie onder meer dan 120.000 mensen geconcludeerd dat het dagelijks toevoegen van een extra portie onverwerkt rood vlees het risico op overlijden aan hart- en vaatziekten met 18 procent verhoogd. Het risico op overlijden en aan kanker wordt met 10 procent verhoogd, schrijft nu.nl.

Rood vlees kan nog wel gegeten worden, maar dan niet dagelijks en alleen als onderdeel van een evenwichtige voeding. Volgens de onderzoekers kan het rode vlees beter vervangen worden door vis, kip of noten. 

Reageer op dit artikel