nieuws

Rollades vliegen deur uit bij slagers

Slagersnieuws

OENE/VAASSEN/EPE – Gourmetten, een sappige rollade, een stukje hertenrug of wild zwijn. Vóór de kerstdagen maken velen hiervoor de gang naar de slager. Bij veel slagers is het op dit moment een gekkenhuis.

Rollades vliegen deur uit bij slagers

OENE/VAASSEN/EPE – Gourmetten, een sappige rollade, een stukje hertenrug of wild zwijn. Vóór de kerstdagen maken velen hiervoor de gang naar de slager. Bij veel slagers is het op dit moment een gekkenhuis.

‘Het is nog nooit zo druk geweest, zegt Herman ter Weele in dagblad De Stentor. Bij de slager in Oene staat de telefoon roodgloeiend. ‘We hebben maandag negentien koeien geslacht, normaal zijn dat er zeven of acht.’ De familie en medewerkers werken sinds kort in een totaal vernieuwd en groter pand. Met nu vier in plaats van twee koelcellen. ‘Die hangen nu helemaal vol, er hangt zo’n 9000 kilo aan vlees. Prachtig. Ik stond maandag met een glimlach te slachten.’  Hard werken is het wel. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en deze dagen dikwijls ook ’s nachts om alle bestellingen klaar te krijgen. ‘We zeggen nooit nee, daar maken we het onszelf wel eens erg lastig mee. Gelukkig hebben we een goed team.’

Ook bij Ter Weele vliegen de rollades, soms 75 tegelijk, over de toonbank. Ook gourmetschalen doen het goed. Naast vlees maakt het bedrijf ook salades en soepen. Ter Weele heeft het drukker dan ooit tevoren. Maar hij weet niet of dat met de financiële malaise te maken heeft. ‘Ik weet niet hoe het precies komt. Het is sinds de heropening ook drukker. Volgens mij is het al sinds een aantal jaren een trend om thuis te eten tijdens de kerstdagen.’ Woensdag moeten alle bestellingen klaar zijn. Dan worden de meeste pakketten opgehaald. Dat zullen er uiteindelijk tussen de vier- en vijfhonderd zijn.

Voor slager Joop van der Haar uit Vaassen is de kerstdrukte dit jaar extra bijzonder. Het is de laatste keer dat hij en zijn medewerkers kerstbestellingen maken. Op 10 januari sluit hij zijn zaak aan de Dorpsstraat in Vaassen. ‘Dit is de 38ste keer dat wij de kerstdrukte meemaken. Daarna is het wel goed geweest. Tijd voor meer vrije tijd’, aldus Van der Haar.  Op maandag 22 en dinsdag 23 december sluit hij ook de deuren, maar dan om alle bestellingen klaar te maken. ‘Woensdag kunnen mensen hun bestelling ophalen. Dit keer krijgen ze daarbij een hapje en een drankje, omdat ik de zaak sluit.’ Ook geeft Van der Haar zijn klanten nog een verassing mee, wat dat is blijft nog even geheim. Ook bij Van der Haar zijn de rollades en gourmetpakketten erg populair. 

 

Reageer op dit artikel