nieuws

Registratieplicht voor werkgevers die arbeidskrachten uitlenen

Slagersnieuws

DOETINCHEM – De registratieplicht voor alle werkgevers die arbeidskrachten tegen een vergoeding uitlenen aan anderen is op 1 juli in werking getreden. Deze wet heeft consequenties voor iedereen die arbeidskrachten verhuurt en inhuurt.

DOETINCHEM – De registratieplicht voor alle werkgevers die arbeidskrachten tegen een vergoeding uitlenen aan anderen is op 1 juli in werking getreden. Deze wet heeft consequenties voor iedereen die arbeidskrachten verhuurt en inhuurt.

Uitleners moeten in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel een aantekening hebben opgenomen dat ze arbeidskrachten ter beschikking stellen. Dit kan telefonisch, per mail of via een wijzigingsformulier. Inleners mogen vanaf nu geen gebruik meer maken van de diensten van uitleners die niet goed geregistreerd staan, dit kunnen zij checken op www.kvk.nl/waadi.

Inzicht
Met de registratieplicht wil de overheid beter zich krijgen op de wijze waarop arbeidskrachten te werk worden gesteld. Zo kan fraude beter worden opgespoord. Bovendien zorgt de registratieplicht voor ene betere bescherming van werknemers en het bevordert eerlijke concurrentie.

Boete
De boetes op het overtreden van deze wet zijn hoog. Bij overtreding krijgt de uitlener een boete vanaf 12.000 euro per werknemer van de Inspectie SZW. Ook inleners kunnen deze boete krijgen.
 

Reageer op dit artikel