nieuws

Reacties overlijden slager De Hek

Slagersnieuws

SPIJKENISSE – Eén bosje bloemen ligt voor de slagerij in de Stadhuispassage van Spijkenisse. Een briefje op het raam met de tekst ‘wegens familie-omstandigheden gesloten’ zegt genoeg. Eigenaar Maarten de Hek kwam woensdag om het leven bij een auto-ongeluk.

SPIJKENISSE – Eén bosje bloemen ligt voor de slagerij in de Stadhuispassage van Spijkenisse. Een briefje op het raam met de tekst ’wegens familie-omstandigheden gesloten’ zegt genoeg. Eigenaar Maarten de Hek kwam woensdag om het leven bij een auto-ongeluk.

‘Alle winkeliers zijn verslagen,’ reageert buurman en groenteboer Hans Kok. Hij kende De Hek ruim twintig jaar, sinds de opening van het winkelcentrum. Terwijl hij vertelt wat voor iemand de slager was, komt ook mevrouw Van Gelderen binnen. Zij weet nog niets en reageert verbijsterd. ‘Gaat het om Maarten? Wat erg!’ Zijn overlijden is het gesprek van de dag in het centrum van de stad. Voor zijn twee zaken, de slagerij in de passage en De Hek Z’n Ketel in de Uitstraat, staan de hele dag door groepjes mensen te praten. De Hek was jarenlang voorzitter van de winkeliersvereniging en won verschillende landelijke prijzen met zijn vleeswaren, bijvoorbeeld met zijn spareribs en gehaktballen.

Wethouder

‘Ik heb er slecht van geslapen en ben nog steeds van slag,’zegt wethouder Gert-Jan ’t Hart. ‘We hadden vaak overleg. En hij kwam altijd. Hij is een man die altijd met de beste intenties meepraatte. Vanuit zijn hart. Maarten was ook zo betrokken bij de stad. Niet alleen door zitting te hebben in de winkeliersvereniging, maar ook door zijn rol in de stichting Spijkenisse Promotie. Echt, ik zal hem vreselijk missen.’

Opticiën Henk Hollaar: ‘Ik kwam hem woensdagmorgen nog tegen in het expeditiegangetje achter onze winkels.’ Ook hij kende De Hek al twintig jaar. ‘Hij had echt hard voor zijn zaak, was altijd aan het werk.’ Hij was vriendelijk voor iedereen. ‘Hij zwaaide altijd naar ons,’ zegt een werknemer van bakkerij Van der Breggen. Van Gelderen herinnert zich vooral de erwtensoep. ‘Die was heel bijzonder. Maar eigenlijk was alles wel lekker.’ Ze kende de slager goed, ze woonde in hetzelfde complex als zijn schoonmoeder. De winkeliers vermoeden dat zijn zoon en dochter de zaak zullen overnemen. Zijn dochter runde immers De Hek Z’n Ketel al, en ook zoonlief zat al in het bedrijf. Hij was ook degene die zich woensdagmiddag als eerste afvroeg waarom zijn vader zo lang wegbleef, zo gaat het verhaal. ‘Er moesten nog meer bestellingen gereden worden,’ weet Hollaar. ‘Ze stonden hier klaar in de expeditiegang,’ weet hij nog. Zoon probeerde vader te bellen om te vragen waar hij was, maar kreeg steeds geen gehoor, volgens Hollaar. ‘Toen is hij in de auto gestapt en is de route van zijn vader gaan rijden om hem te zoeken. Zo is hij op de plek van het ongeval aangekomen.’

 

Reageer op dit artikel