nieuws

Rauwe kip van 30° Celsius in Rotterdam

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Diverse straatverkopers hebben maandag onvoldoende rekening gehouden met het warme weer. Inspecteurs van de NVWA stuitten in Rotterdam op rauwe kip en lamsvlees van 30° Celsius en ongekoelde filet americain van 20° Celsius.

Rauwe kip van 30° Celsius in Rotterdam

AMSTERDAM – Diverse straatverkopers hebben maandag onvoldoende rekening gehouden met het warme weer. Inspecteurs van de NVWA stuitten in Rotterdam op rauwe kip en lamsvlees van 30°Celsius en ongekoelde filet americain van 20°Celsius.

In Amsterdam werd een koelwagen onderschept met vijfhonderd kilo nasi en rauwe kip. De temperatuur van de etenswaren was 19°Celsius. ‘Dat is veel te warm, die hebben we onklaar gemaakt’, zegt een NVWA-woordvoerder. ‘Goed koelen van bederfelijke waar is bij dit soort temperaturen heel belangrijk.’

In totaal verrichtten 28 inspecteurs tijdens Koninginnedag 181 controles in twaalf steden, waaronder Eindhoven, Apeldoorn, Arnhem. Er werden 96 overtredingen geconstateerd die allemaal te maken hadden met gebrek aan koeling, waarvan 45 in Rotterdam en 52 in Amsterdam.

De etenswaren zijn in een aantal gevallen onbruikbaar gemaakt door een blauwe stof op de levensmiddelen te spuiten. De niet-professionele bereiders kunnen boetes van 525 en 1050 euro krijgen.
 

Reageer op dit artikel