nieuws

Radar bracht Friesland Beef onterecht in opspraak

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Televisieprogramma Radar van de omroep Tros heeft in een uitzending over vleesverwerkingsbedrijf Friesland Beef onterecht gesuggereerd dat tegen het bedrijf processen verbaal zijn opgemaakt door instanties van het ministerie van LNV.

DOETINCHEM – Televisieprogramma Radar van de omroep Tros heeft in een uitzending over vleesverwerkingsbedrijf Friesland Beef onterecht gesuggereerd dat tegen het bedrijf processen verbaal zijn opgemaakt door instanties van het ministerie van LNV.

Dat schrijft de Raad voor de Journalistiek. Eigenaar Henk Visser, die bij de Raad een klacht indiende, heeft een brief overlegd van het ministerie, waaruit blijkt dat LNV noch ondergeschikte instanties officiële waarschuwingen of processen verbaal hebben afgegeven aan de Friese vleesverwerker.

In de uitzending werd niet gemeld dat de mogelijke misstanden met vee tijdens de transporten zijn gesignaleerd en niet in het slachthuis. De privacy van Visser is volgens de Raad in het geding omdat hij met naam en toenaam in het programma werd genoemd. Volgens de Raad zijn de redacteuren van Radar niet verantwoordelijk voor een incident met directeur Aaldert Wildeboer van slachterij Friesland Vlees. De directeur wilde de cameraploeg van Radar vasthouden op zijn bedrijf in afwachting van de komst van de politie. Wildeboer wist echter volgens de Raad dat hij verslaggevers tot zijn slachterij toeliet.

Reageer op dit artikel