nieuws

PVV onderzoekt samenstelling vleeswaren

Slagersnieuws

ZOETERMEER – Het Productschap Vee en Vlees (PVV) trekt 27.600 euro uit voor een onderzoek naar de samenstelling van vleeswaren.

PVV onderzoekt samenstelling vleeswaren

ZOETERMEER – Het Productschap Vee en Vlees (PVV) trekt 27.600 euro uit voor een onderzoek naar de samenstelling van vleeswaren.

Deze is sterk afhankelijk van het type product en de gebruikte receptuur. Over de samenstelling van specifieke producten kan dan ook geen betrouwbare uitspraak worden gedaan. Om toch kennis te vergaren van de gemiddelde samenstelling van Nederlandse vleeswaren, is geclusterd onderzoek naar vermarkte vleeswaren nodig vindt het Productschap

De laatste onderzoeken naar vlees en vleeswaren stammen uit de jaren tachtig. Op verzoek van de Commissie Vleeswarenindustrie heeft TNO een opzet gemaakt voor een inventarisatie van de meest gegeten vleeswaren.
 

Reageer op dit artikel