nieuws

PvdA wil Winkeltijdenwet aanscherpen

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – De PvdA wil dat stadsbesturen niet meer zo gemakkelijk een deel van de gemeente als toeristisch gebied kunnen aanwijzen om zo het toegestane aantal van twaalf koopzondagen per jaar flink uit te breiden. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

SLAGERSWERELD – De PvdA wil dat stadsbesturen niet meer zo gemakkelijk een deel van de gemeente als toeristisch gebied kunnen aanwijzen om zo het toegestane aantal van twaalf koopzondagen per jaar flink uit te breiden. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

De wetgever moet scherpere criteria opstellen, meent Tweede Kamerlid P. Smeets. Volgens de huidige Winkeltijdenwet mogen gemeenten maximaal twaalf koopzondagen per jaar aanwijzen. Een gemeentebestuur kan er meer aanwijzen door (delen van) de gemeente aan te wijzen als toeristisch gebied. Winkels in gemeenten als Scheveningen, Den Haag en Rotterdam zijn zo elke zondag open. De PvdA’er Smeets vindt deze regeling te ruim, want met een beroep hierop mogen nu ook winkels in onder meer Almere elke zondag open. ‘Maar waar zit dat toerisme dan in? Dat kun je dan voor iedere stad wel bedenken. We moeten kijken in hoeverre we dat moeten aanscherpen.’

Reageer op dit artikel