nieuws

Project Vaessen-Schoemaker en TNO voor minder zout in vlees

Slagersnieuws

DEVENTER – Ingrediëntenleverancier Vaessen-Schoemaker in Deventer en TNO gaan samenwerken om zout in vleesproducten met de helft te verlagen.

Project Vaessen-Schoemaker en TNO voor minder zout in vlees

DEVENTER – Ingrediëntenleverancier Vaessen-Schoemaker in Deventer en TNO gaan samenwerken om zout in vleesproducten met de helft te verlagen, zonder dat dit ten koste gaat van smaak en kwaliteit.

Vaessen-Schoemaker richt zich al zestig jaar op het ontwikkelen en produceren van functionele ingrediëntenmixen voor de internationale levensmiddelenindustrie. Deze worden toegepast in vlees-, vis- en vegetarische producten.

‘Veel van de huidige oplossingen zijn gericht op het voorkomen van smaakafwijkingen. Met dit project verwachten we daarnaast ook oplossingen te kunnen ontwikkelen, waarmee ook houdbaarheid en structuur behouden kunnen blijven, of zelfs verbeterd te kunnen worden’, aldus algemeen directeur Paul Veth.

Voor TNO is het gezonder maken van de samenstelling van voedingsmiddelen is een belangrijke activiteit. ‘Wij helpen bedrijven binnen de gehele voedingsmiddelenindustrie met het herformuleren van bestaande en het ontwikkelen van nieuwe gezonde producten’, zegt Ronald Visschers (programmamanager Voedselkwaliteit en -productie).

TNO heeft bijvoorbeeld al technologie ontwikkeld die helpt bij het met 40% reduceren van zout in bacon.
 

Lees ook:
Jaarlijks 2500 doden door te veel zout (3 februari 2010)
Appelpulp kan zout in vlees vervangen (19 januari 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over zout in vlees

Reageer op dit artikel