nieuws

Productie pluimveevlees groeit

Slagersnieuws

ZOETERMEER – De wereldpluimveevleesproductie neemt in 2012 met ruim 2 procent toe tot 84,9 miljoen ton. Dat meldt het Productschap Pluimvee en Eieren op basis van gegevens van het internationale marktonderzoeksbureau Gira.

Productie pluimveevlees groeit

ZOETERMEER – De wereldpluimveevleesproductie neemt in 2012 met ruim 2 procent toe tot 84,9 miljoen ton. Dat meldt het Productschap Pluimvee en Eieren op basis van gegevens van het internationale marktonderzoeksbureau Gira. 

In 2011 groeide de productie met 3 procent tot 83 miljoen ton, schrijft het Agrarisch Dagblad

In 2011 waren de grootste groeiers Brazilië (plus 5 procent tot 12,9 miljoen ton), China (plus 5 procent tot 13,2 miljoen ton) en Rusland (plus 10 procent tot 3,3 miljoen ton. Rusland is de laatste jaren hard gegroeid. In 2005 produceerde het land slechts 1,4 miljoen ton.
 

Reageer op dit artikel