nieuws

Productie Duits varkensvlees neemt niet toe

Slagersnieuws

OSNABRÜCK – De varkensvleesproductie in Duitsland groeit de komende vijf jaar niet of nauwelijks. Dat is de conclusie van een discussie tussen vijf experts tijdens de jaarvergadering van de Duitse varkenshouderijvakbond ISN.

Productie Duits varkensvlees neemt niet toe

OSNABRÜCK – De varkensvleesproductie in Duitsland groeit de komende vijf jaar niet of nauwelijks. Dat is de conclusie van een discussie tussen vijf experts tijdens de jaarvergadering van de Duitse varkenshouderijvakbond ISN.

De Duitse varkensvleesproductie groeide afgelopen jaren explosief, schrijft Boerderij. De zelfvoorzieningsgraad steeg in de afgelopen tien jaren iets van iets onder de 90 procent, tot 115 procent nu. Begin dit jaar tekent zich een duidelijke kentering af.

ISN-marktexpert Matthias Quaing betoogt dat Duitsland nu zo’n 900.000 varkens slacht. Dat aantal blijft achter bij de twee voorgaande jaren. Het aantal blijft ook ver achter bij de prognose van de Landwirtschaftskammer Nedersaksen. Dit productschap voorspelde een groei van het aantal varkensslachtingen in Duitsland van 21 procent tot 2014.

Reageer op dit artikel