nieuws

Prix d’ Excellence voor slager Theo Carbijn

Slagersnieuws

WEERT – Slager Theo Carbijn krijgt op 21 maart een Prix d’Excellence voor de ambachtelijke ham die hij produceert.

Prix d’ Excellence voor slager Theo Carbijn

WEERT – Slager Theo Carbijn krijgt op 21 maart een Prix d’Excellence voor de ambachtelijke ham die hij produceert.

De prijs is een initiatief van de Confrérie des Chevaliers. Slagers en traiteurs uit binnen- en buitenland sturen hun exclusieve producten in. De tientallen hamsoorten, worsten en patés zijn onderhevig aan een strenge keuring op internationaal niveau.

De ham van Keurslager Theo Carbijn, die al enkele jaren varkensvlees verkoopt van Livar varkens, kenmerkt zich door een duimdikke vetlaag en intramusculair vet. De ham werd beoordeeld op geur, smaak, bewerking, snijbaarheid, samenstelling en aanzien en scoorde voor deze criteria het maximum aantal van 50 punten.

 

Reageer op dit artikel