nieuws

Prijzenregen bij Hooymans Vleeswaren

Slagersnieuws

UTRECHT – Hooymans Vleeswaren grossierde tijdens de Slavakto in prijzen. De Zoetermeerse fabrikant behaalde onder meer de titel ‘Rubriekskampioen Lever- en Bloedworst’.

Prijzenregen bij Hooymans Vleeswaren

UTRECHT – Hooymans Vleeswaren grossierde tijdens de Slavakto in prijzen. De Zoetermeerse fabrikant behaalde onder meer de titel ‘Rubriekskampioen Lever- en Bloedworst’. 

Tijdens de afgelopen Slavakto in Utrecht konden voor het eerst producenten, grootslagerijen en worstmakerijen in aanmerking komen voor kwaliteitsprijzen. Dit recht was tot voor kort voorbehouden aan (ambachtelijke) slagers en retailers.

De kwalificatie Goud was er voor respectievelijk Leverrollade Honing/Mosterd, gekookte varkenslever in een varkensbuik, Tongpastei, met in elke plak vier stukjes tong zichtbaar, Tongen in aspik (transparante gelatine) met peterselie en de Bakbloedworst met appel en rozijnen. De Tongenworst Zakeind, een mix van gekookte varkenstongen met spek en zwoerd, is gehuld in een runderdarm. Dat leverde Hooymans het benodigde extra punt op voor de eerste prijs in de categorie.

Hooymans, opgericht in 1953, is een specialist op het gebied van de productie van gekookte varkens- en runderlever, bloed- en tongenworsten. Ook produceert Hooymans zure zult, rundertong en ambachtelijke leverworstspecialiteiten.

Meer berichten over Slavakto

 

 

 

Reageer op dit artikel