nieuws

PPE wil praten met Verburg over tarieven VWA

Slagersnieuws

ZOETERMEER – Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) wil met minister Verburg van LNV praten over het verhogen van de efficiëntie van de werkzaamheden van de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA), zowel voor de slachterijen als voor het levende traject.

PPE wil praten met Verburg over tarieven VWA

ZOETERMEER – Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) wil met minister Verburg van LNV praten over het verhogen van de efficiëntie van de werkzaamheden van de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA), zowel voor de slachterijen als voor het levende traject.

Uit onderzoek door het Landbouw Economisch Instituut (LEI) blijkt dat de keuringstarieven voor pluimveeslachterijen in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk veel lager liggen dan in Nederland, meldt Meat & Meal. Daarnaast blijkt ook dat het uurtarief voor een dierenarts in Nederland ongeveer honderd procent hoger ligt dan in België en het Verenigd Koninkrijk.

Reageer op dit artikel