nieuws

‘Politiek te soft voor dierenactivist

Slagersnieuws

VENRAY – De politiek blijft tot nu toe in gebreke bij de aanpak van radicale dierenactivisten, die geweld niet schuwen.

‘Politiek te soft voor dierenactivist

VENRAY – De politiek blijft tot nu toe in gebreke bij de aanpak van radicale dierenactivisten, die geweld niet schuwen.

Dat zegt directeur Wim Verhagen van de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierhouders (NFE) in reactie op het bericht dat projectontwikkelaar Van der Looy zich terugtrekt uit het project Science Link. Dat is een initiatief van de gemeente Venray voor een bedrijventerrein voor biowetenschappen. Recent werden huizen van directieleden van Van der Looy beklad met verf.

Ook de vleesindustrie was tussen 1998 en 2003 veelvuldig slachtoffer van dierenactivisme. Een van de grootste aanslagen was de brandstichting bij pluimveeslachter Van Miert in Breukelen.

Het Dieren Bevrijdings Front zou achter de acties zitten, die zich richten tegen dierproeven die op het bedrijventerrein zouden gaan plaatsvinden. Ook pelsdierhouders worden regelmatig geïntimideerd door dierenactivisten.

 

Reageer op dit artikel