nieuws

Plofkipban slecht voor Nederlandse pluimveesector

Slagersnieuws

DOETINCHEM – De Nederlandse vleeskuikensector kan de sterk stijgende vraag naar pluimveevlees met het Beter Leven keurmerk niet bijbenen. Daarom kijken voedingsmiddelenfabrikanten die overstappen massaal naar kip met het Beter Leven keurmerk uit het buitenland.

Plofkipban slecht voor Nederlandse pluimveesector

DOETINCHEM – De Nederlandse vleeskuikensector kan de sterk stijgende vraag naar pluimveevlees met het Beter Leven keurmerk niet bijbenen. Daarom kijken voedingsmiddelenfabrikanten die overstappen massaal naar kip met het Beter Leven keurmerk uit het buitenland.

Fabrikanten als Nestlé, Unilever, Struik en Olvarit hebben aangekondigd te stoppen met het gebruik van de zogenoemde plofkip en over te stappen op diervriendelijker geproduceerd vlees. Dit doen zij naar aanleiding van een actie van stichting Wakker Dier.

Nederlandse pluimveehouders kunnen echter niet van de ene op de andere dag overschakelen op andere rassen of op stallen met meer ruimte voor de kip. Hierdoor zullen retail en industrie hun vlees uit het buitenland gaan halen, schrijft de Levensmiddelenkrant.

Martin Clarenbeek, exportdirecteur van de Franse kipproducent LDC, kan dat bevestigen: ‘Van de veertig bedrijven die door Wakker Dier zijn aangeschreven, hebben we al de helft hier in Frankrijk over de vloer gehad.’

 

Reageer op dit artikel