nieuws

Plein voor detaillisten op BioVak

Slagersnieuws

ZWOLLE – Met 250 standhouders op de BioVak 2010 hoopt de organisatie op 8.000 tot 10.000 bezoekers op 20 en 21 januari in de IJsselhal in Zwolle. Dat is bijna een verdubbeling van het aantal bezoekers dit jaar. Er komt een plein voor detaillisten.

Plein voor detaillisten op BioVak

ZWOLLE – Met 250 standhouders op de BioVak 2010 hoopt de organisatie op 8.000 tot 10.000 bezoekers op 20 en 21 januari in de IJsselhal in Zwolle. Dat is bijna een verdubbeling van het aantal bezoekers dit jaar. Er komt een plein voor detaillisten.

Thema van de BioVak 2010 is ‘verbinding’. Volgens Kees van Zelderen van de stuurgroep BioVak is de beurs een plek waar de biologische sector zich toont met innovaties in de mechanisatie, bodembeheer en bemesting en biologische veredeling zonder GGO. Boeren hebben contact met toeleveranciers, handelaren en verwerkers en ontmoeten elkaar om kennis onderling uit te wisselen en in diverse workshop. BioVak is nu ook uitgebreid met een plein voor detaillisten en horeca.

Workshops
Uitwisselen, contact maken en leren zijn kernwoorden voor de BioVak. Daarom heeft de organisatie op 20 en 21 januari veel workshops op de planning staan. Voor de opening van de beurs is er bovendien weer het BioVak-debat. Het Veredelingsplein, het Klimaat- en Energieplein en het Streekproductenplein breiden uit. Het zijn de plaatsen waar de, in Van Zelderens ogen, versnipperde Nederlandse sectoren elkaar de hand reiken.

Minister Verburg
Verbindingen die de deelnemers tonen zijn bijvoorbeeld die tussen boer en natuurbeheerder, detailisten en horeca. Minister Gerda Verburg komt op werkbezoek op de beurs, evenals haar Vlaamse collega Chris Peters. BioVak werkt ook samen met de Belgische organisatie BioForum.

Lees ook
Biovak maakt cirkel rond

Reageer op dit artikel