nieuws

Pinnen voorlopig niet duurder

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Pinnen wordt in Nederland voorlopig niet duurder. Banken en winkeliers hebben woensdag afgesproken dat de tarieven voor het betalen met een bankpas de komende vijf jaar niet zullen stijgen.

Pinnen voorlopig niet duurder

AMSTERDAM – Pinnen wordt in Nederland voorlopig niet duurder. Banken en winkeliers hebben woensdag afgesproken dat de tarieven voor het betalen met een bankpas de komende vijf jaar niet zullen stijgen.

De afspraak hangt samen met de invoering van een nieuwe Europese standaard voor het betalingsverkeer, de Single Euro Payments Area (SEPA). Detailhandel, horeca en benzinestations vreesden dat dit tot hogere kosten voor betalingstransacties zou leiden dan het relatief goedkope Nederlandse pinsysteem.

Chip
De banken en winkeliers beloofden elkaar ook dat de fraudegevoelige magneetstrip op bankpassen voor eind 2011 wordt vervangen door een veiligere chip. Dat is twee jaar vroeger dan eerder werd afgesproken. Banken stellen de komende vier jaar 24 miljoen euro beschikbaar om winkels en horecagelegenheden te compenseren voor de kosten die met deze versnelde invoering gepaard gaan.
 

Reageer op dit artikel