nieuws

Pinckaers lijsttrekker in Margraten

Slagersnieuws

Slager Jan Pinckaers uit St Geertruid (gemeente Margraten) heeft zich op ludieke wijze gemengd in de gemeenteraadsverkiezingen.

Slager Jan Pinckaers uit St Geertruid (gemeente Margraten) heeft zich op ludieke wijze gemengd in de gemeenteraadsverkiezingen.

De plaatselijke lijst vier diende de gezamenlijke verkiezingslijst namelijk dertien minuten te laat in waardoor PVDA, Groen Links en D66 de boot misten. Pinckaers vroeg aan alle inwoners van Margraten om op 7 maart dan maar te stemmen op zijn ‘smulwinkel’. In enkele uren tijd ontwierp hij een grote advertentie. Hij stelde zich daarin voor als de fractievoorzitter van zijn smulwinkel. In de advertentie werden alle medewerkersmet hun specialisatie voorgesteld. Pinckaers plaatste de advertentie in een regionale krant met een oplage van 7.000 stuks. Dat maakte heel wat los. Iedereen sprak over de actie. Pinckaers:’De klanten kwamen de winkel in en vertelden spontaan op wie van de medewerkers ze hadden gestemd. Ook kregen we veel complimenten in de trend van: “Jullie maken ten minste waar wat er in de advertentie staat.” Het mooiste was wel de sfeer die ontstond. Vooral op de dag van de verkiezingen toen we de uitvergrote advertentie als poster op de winkelramen hebben gehangen. De medewerkers vroegen aan de klanten of ze op hem of haar wilden stemmen en er werd dus heel wat afgelachen. Het was de hele dag feest. Of het extra omzet heeft opgeleverd weet ik niet. Maar iedereen sprak over ons bedrijf en daar ging het om.’

Reageer op dit artikel