nieuws

Pin niet alleen veiliger ook goedkoper

Slagersnieuws

LEIDSCHENDAM – De voordelen van pinnen zijn de meeste ondernemers wel bekend: meer veiligheid, service, gemak en snelheid. Maar pinnen kan ook geld besparen.

Pin niet alleen veiliger ook goedkoper

LEIDSCHENDAM – De voordelen van pinnen zijn de meeste ondernemers wel bekend: meer veiligheid, service, gemak en snelheid. Maar pinnen kan ook geld besparen. 

Dat blijkt uit onderzoek dat EIM heeft gedaan in opdracht van Stichting Bevorderen Efficient Betalen.  In het onderzoek stonden doorsnee MKB-bedrijven uit tien brancheclusters model. Zonder uitzondering blijkt dat deze ondernemingen voordeliger uit zijn met hun betalingsverkeer als het aantal betalingen met pin toeneemt. Voor een gemiddelde onderneming een besparing van duizend euro per jaar op een kostenpost voor betalingsverkeer van minimaal vijf en half duizend euro.

Onderzoek
Er is bij de bedrijven gekeken naar hun huidige kosten van het betalingsverkeer, de effecten van meer pinnen op die kosten, de effecten van pin-only en het voordeel dat behaald kan worden als ondernemers voor pinnen overschakelen op breedband.
Meer informatie: www.slimpinverkeer.nl

Reageer op dit artikel