nieuws

Peter Blom Europees kampioen uitbenen

Slagersnieuws

RHEDA-WIEDENBRÜCK – De beste uitbener van Europa komt uit Nederland. Uitbener Peter Blom van Gebr. De Jong werd zaterdag in Duitsland Europees kampioen uitbenen. Het is voor het eerst dat een Nederlander de titel wint.

Peter Blom Europees kampioen uitbenen

RHEDA-WIEDENBRÜCK – De beste uitbener van Europa komt uit Nederland. Uitbener Peter Blom van Gebr. De Jong werd zaterdag in Duitsland Europees kampioen uitbenen. Het is voor het eerst dat een Nederlander de titel wint.

Blom, die via zijn werkgever Gebr. De Jong al elf jaar is gestationeerd bij Deen-Hobu in Almere, kreeg niet alleen eeuwige roem, maar ook een spiksplinternieuwe Harley Davidson, meldt Meat & Meal. De uitbener, afkomstig uit het Gelderse Putten, was volkomen verrast door de titel. Hij werkte zich echter keer op keer door alle voorronden heen en bleek uiteindelijk in de finale ook de snelste en de netste uitbener van Europa. De 122 deelnemers moesten drie varkensschouders zo snel en zo netjes mogelijk uitbenen. Voor elke snee van één centimeter in het bot kreeg een deelnemers tien strafseconden.

Vertrouwen
Werkgever Ronald de Jong en collega Bert Veenendaal hadden al van het begin af aan het volste vertrouwen in Blom. ‘Hij is ontzettend goed in zijn vak en doet dit werk al elf jaar’, aldus een trotse De Jong. Veenendaal had geen enkele zorg over de kunsten van zijn collega. ‘Hij wint dit’, stelde Veenendaal al bij aanvang van de kwartfinales vast.  Na bekendmaking van de uitslag, wist Blom niet goed wat hij zeggen moest. ‘Ik heb niet eens een motorrijbewijs’, was het eerste wat de introverte Puttenaar uit kon brengen. Trots was hij uiteraard wel. ‘Maar ik had écht niet verwacht dat ik hier zou kunnen winnen’, aldus Blom tegen Meat & Meal die Blom volgde tijdens het EK in Rheda-Wiedenbrück.

Er deden in totaal twee Nederlandse uitbeners mee aan het EK, dat op het terrein van vleesverwerker Tönnies in het Duitse Rheda-Wiedenbrück werd gehouden. De ander, Fatih Turk viel al in de voorrronde af. Andere deelnemers kwamen onder meer uit Duitsland, Finland, Tsjechië, België, Slovenië en Ierland.

Naar het foto-verslag

 

Reageer op dit artikel