nieuws

Pensioenfonds Slagersbedrijf lanceert plan voor crisissituaties

Slagersnieuws

ZOETERMEER – Het crisisplan van het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf is klaar. Hiermee is het fonds voorbereid op toekomstige crisissituaties.

Pensioenfonds Slagersbedrijf lanceert plan voor crisissituaties

ZOETERMEER – Het crisisplan van het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf is klaar. Hiermee is het fonds voorbereid op toekomstige crisissituaties.

In het plan staat beschreven wat het pensioenfonds gaat doen als het in een crisissituatie terechtkomt. De maatregelen kunnen gevolgen hebben voor het pensioen van de aangesloten slagers.

Het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf heeft momenteel een herstelplan, zoals veel pensioenfondsen. Dat plan is gericht op de huidige crisis, het crisisplan is wat anders. Pensioenfondsen hebben geleerd van de huidige crisis en willen met dit crisisplan zich voorbereiden op de toekomst. Als het herstel via het herstelplan niet blijkt te werken, is er bijvoorbeeld sprake van een crisissituatie. Dan komt dit plan aan de orde.

In het plan wordt onder andere gesproken over een herstelpremie van 2,5 procent, voor het geval de dekkingsgraad lager is dan vereist. Ook kan de pensioenregeling door CAO-partijen worden versoberd als er sprake is van een crisissituatie.

Lees het volledige plan.

Lees ook:

Vleeswarenindustrie krijgt nieuwe CAO (17-04-2012)
Pensioenfonds vlees en vleeswaren houdt korting beperkt (21-02-2012)
Pensioenfondsen vlees ook in problemen (20-01-2012)

Reageer op dit artikel