nieuws

PBL wil debat over eten van vlees

Slagersnieuws

DEN HAAG – De overheid zou een debat moeten organiseren over het eten van vlees. Dat adviseert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in de Milieu- en Natuurbalans 2009.

PBL wil debat over eten van vlees

DEN HAAG – De overheid zou een debat moeten organiseren over het eten van vlees. Dat adviseert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in de Milieu- en Natuurbalans 2009.

Wereldwijd veroorzaakt het eten van vlees, vis en zuivel momenteel ongeveer 12 procent van de uitstoot van broeikasgassen en 30 procent van het verlies aan biodiversiteit. Dat laatste komt doordat 80 procent van alle landbouwgrond nodig is om koeien te laten grazen en veevoer te verbouwen. Dat gaat ten koste van de natuur, vooral in de tropen.

Het PBL verwacht in de toekomst een nog grotere aanslag op de natuur, omdat tot 2030 de wereldwijde consumptie van vlees, vis en zuivel naar verwachting met de helft toeneemt. De Stichting Natuur en Milieu wil naar aanleiding van het onderzoek dat er snel een milieubelasting komt op vlees. Ze denkt aan minimaal 2 euro per kilo. 

Reageer op dit artikel