nieuws

Panel: gangbaar vlees passé

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Een panel, bestaande uit supermarkthouders, voorspelt het einde van gangbaar vlees.

Panel: gangbaar vlees passé

DOETINCHEM – Een panel, bestaande uit supermarkthouders, voorspelt het einde van gangbaar vlees.

Dat blijkt uit een peiling van het Distrifood Winkelierspanel. Vrijwel alle leden van dit panel denken dat, naast Albert Heijn ook andere supermarktketens zullen stoppen met de verkoop van gangbaar vlees.

De Coop-ondernemers benadrukken dat hun formule al sinds 2008 alleen nog maar varkensvlees met Milieukeur via haar Coop en Supercoop winkels verkoopt. ‘Wij verkopen nu al varkensvlees met een keurmerk. Albert Heijn loopt niet met alles voorop, hoor’, zegt een Coop-ondernemer uit Gelderland.

Stichtingen
Het initiatief van Albert Heijn wordt overigens niet door alle panelleden met gejuich ontvangen, meldt Distrifood.nl. ‘We worden in Nederland steeds meer geregeerd door allerlei stichtingen die gaan bepalen wat er wel en niet verkocht mag worden. Ik hoop dat onze formule gewoon doorgaat’, aldus een SdB-ondernemer.

Ook wordt er getwijfeld aan de beweegredenen van Albert Heijn. ‘Ik vraag me af of het werkelijk met “beter leven” van de varkens te maken heeft. Ze doen het voor de publieke opinie en niet vanuit een ideologie’, zegt een Plus-ondernemer uit Overijssel.
 

Lees ook:
Gangbaar varkensvlees beter voor klimaat dan biologisch (22 januari 2010)
AH stapt af van gangbaar varkensvlees (15 januari 2010)
Coop stapt over op Milieukeur vlees (10 april 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over gangbaar vlees
Alle berichten over tussensegment vlees

Reageer op dit artikel