nieuws

Paardenvlees tegen Mexicaanse griep

Slagersnieuws

ULAN BATOR – Voor Mongoliërs geen vaccinaties tegen de Mexicaanse griep. De Oost-Aziaten eten paardenvlees om de griep te voorkomen.

Paardenvlees tegen Mexicaanse griep

ULAN BATOR – Voor Mongoliërs geen vaccinaties tegen de Mexicaanse griep. De Oost-Aziaten eten paardenvlees om de griep te voorkomen.

Het eten van paardenvlees is in Mongolië een oude, traditionele volksremedie om ziektes te voorkomen, meldt Meat & Meal. Paardenvlees zit boordevol goede vitaminen en mineralen en het volk eet dit vlees met name in de koude maanden. ‘Het houdt de warmte binnen in het lichaam’, aldus een arts.

In Mongolië zijn al zeshonderd mensen besmet met de H1N1-griep, sinds het virus twee weken geleden voor het eerst de kop op stak. Veel openbare evenementen zijn afgelast en scholen en kinderopvangcentra zijn gesloten. Overigens zijn er wel inentingen met Tamiflu beschikbaar voor Mongoliërs.

 

Reageer op dit artikel