nieuws

Paardenslager Henk Hofmeester geridderd

Slagersnieuws

SNEEK – Paardenslager Henk Hofmeester heeft een Koninklijke onderscheiding ontvangen; hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS).

Paardenslager Henk Hofmeester geridderd

SNEEK – Paardenslager Henk Hofmeester heeft een Koninklijke onderscheiding ontvangen; hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS).

Henk Hofmeester is jarenlang bestuurslid en voorzitter van de NeBoPa (Nederlandse Bond van Paardenslagers) geweest. Daarna was hij bestuurslid van de NAS (Koninklijke Nederlandse Ambachtelijke Slagersorganisatie), één van de rechtsvoorgangers van de KNS. Tot vorig jaar was hij bestuurslid van de KNS. Bij zijn afscheid werd hij destijds benoemd tot Lid van Verdienste. Namens de KNS heeft Henk Hofmeester gedurende vele jaren in het SVO-bestuur de belangen van de slagers behartigd. Bij SVO is hij actief geweest als examinator, docent en bestuurslid. Ook heeft hij vele malen een actieve rol gespeeld in de onderhandelingen die hebben geleid tot een goede CAO voor het Slagersbedrijf.

In de hippische sport is Henk Hofmeester geen onbekende. Na zelf een verdienstelijke springruiter te zijn geweest, is hij al vele jaren een gewaardeerd jurylid bij (inter)nationale springconcoursen en tot slot heeft hij diverse bestuurlijke functies vervuld binnen de ruitersport.

De onderscheiding werd hem overhandigd door burgemeester Brok van Sneek, toevallig een slagerszoon.
 

Reageer op dit artikel