nieuws

Overstap Plus nekslag voor Van Pelt

Slagersnieuws

HELLEVOETSLUIS – Vleesverpakker Van Pelt Vlees Groep is in de directe problemen gekomen doordat het bedrijf een groot contract verloor met supermarktketen Plus.

HELLEVOETSLUIS – Vleesverpakker Van Pelt Vlees Groep is in de directe problemen gekomen doordat het bedrijf een groot contract verloor met supermarktketen Plus.

Plus stapte onlangs over naar Vion. Dat bevestigt directeur Ad van Kleef van Van Pelt eerder aan het blad MeatandMeal. Het afhaken van Plus was de nekslag voor Van Pelt, dat al eerder in zwaar weer terecht kwam.
Ook CoopCodis verlengde zijn contract met Van Pelt niet. Deze supermarktketen gaat nu in zee met het Deventer vleesbedrijf ProMessa. Van Pelt blijft wel gewoon aan andere leden van Superunie leveren, zoals Spar en Boni.
Vleesbedrijf/slachterij Van Rooi Meat heeft Van Pelt Vlees Groep inmiddels overgenomen, bevestigt Van Kleef. Van Rooi Meat, dat deze week Van Pelt Vlees Groep overnam, heeft meteen een sanering van het bedrijf laten uitvoeren. Veertig procent van de medewerkers is ontslagen.
 

Reageer op dit artikel