nieuws

Overeenstemming KNS en KBBL over hygiënemeting

Slagersnieuws

RIJSWIJK – De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) heeft overeenstemming bereikt met het Kwaliteit Bewakingsbureau voor Levensmiddelen (KBBL) over de uitvoering van een hygiënemeting. Uitgangspunt is één keer per jaar.

Overeenstemming KNS en KBBL over hygiënemeting

RIJSWIJK – De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) heeft overeenstemming bereikt met het Kwaliteit Bewakingsbureau voor Levensmiddelen (KBBL) over de uitvoering van een Hygiënemeting. Uitgangspunt is één keer per jaar.

Na inschrijving via de KNS wordt de slager door KBBL op een willekeurig moment bezocht voor een hygiënemeting. Aan de hand van de opgegeven openingstijden, pauzetijden en de aanwezigheid van een verantwoordelijke, zal een controleur van KBBL op bezoek komen voor een meting.

Voordeel

Voor de hygiënemeting geldt een abonnement tot wederopzegging. De overeengekomen KNS-prijs bedraagt € 195,-, exclusief BTW. Dit betekent een voordeel van ruim € 60 ten opzichte van de reguliere prijs. Slagerondernemers die meer dan één keer per jaar een inspectie door KBBL willen laten uitvoeren, kunnen dit zelf aangeven.

De inspectie betreft:
– controle van hygiëne apparatuur, werkplaats, winkel,
– controle temperatuur
– controle persoonlijke hygiëne
– controle reiniging & desinfectie
– controle opslag
– controle verhitten en afkoelen worstmakerij / keuken

Er worden 4 productmonsters genomen, te weten van rundersnippers, (runder)gehakt, kip en eigen maaltijd. De hygiënemeting (inspectie + monstername) duurt gemiddeld 5 kwartier.

 

Reageer op dit artikel