nieuws

Oud-slager zoekt gereedschappen

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Voormalig slager Fred Rosendahl is op zoek naar oude gereedschappen, die vroeger werden gebruikt bij het slachten, worstmaken en vleesbewerken.

Oud-slager zoekt gereedschappen

DOETINCHEM – Voormalig slager Fred Rosendahl is op zoek naar oude gereedschappen, die vroeger werden gebruikt bij het slachten, worstmaken en vleesbewerken.

Rosendahl is als vrijwilliger nauw betrokken bij het Boerderijmuseum in Zelhem. Deze prachtige, oude boerderij is ingericht als museum. In het gedeelte waar vroeger het vee heeft gestaan, wordt de mogelijkheid geboden om in 2008 een permanente expositie in te richten van oude gereedschappen, die vroeger werden gebruikt bij het slachten, worstmaken en vleesbewerken. Fred Rosendahl zoekt daarom naar oude attributen die daar geëxposeerd kunnen worden.

Volgens Rosendahl wordt de voormalige loopstal ingericht met winkeltjes, zoals een slagerij, een kruidenier, een bakkerij, een schoenmakerij en een tonnenmakerij. Slagers die afstand willen doen van oude gereedschappen kunnen contact opnemen met Fred Rosendahl op telefoonnummer 0314-624101 of a.rosen@hetnet.nl

 

 

 

Reageer op dit artikel