nieuws

Onzekerheid raakt winkeliers en horeca

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Vooral winkeliers en de horeca hebben de komende tijd last van afwachtende klanten, die door onzekerheid over nieuwe bezuinigingen de hand op de knip houden.

Onzekerheid raakt winkeliers en horeca

AMSTERDAM – Vooral winkeliers en de horeca hebben de komende tijd last van afwachtende klanten, die door onzekerheid over nieuwe bezuinigingen de hand op de knip houden.

In deze sectoren en in de bouw wordt niet alleen dit jaar een krimp verwacht, maar ook volgend jaar. In andere sectoren, zoals de industrie, groothandel en transport, wordt volgend jaar wel weer een lichte groei verwacht door een herstel van de wereldhandel.

Dat blijkt uit het vrijdag gepubliceerde kwartaalbericht sectoren van het economische bureau van ING. In de industrie, groothandel en transport zitten meer exportgerichte bedrijven, die hebben minder last van onzekere Nederlandse consumenten. Volgens ING ontstaat hierdoor een steeds groter verschil tussen binnenlands en buitenlands geörienteerde ondernemingen.

 

Reageer op dit artikel