nieuws

Omzetdaling slagerijen en poeliers

Slagersnieuws

DEN HAAG – Tot en met juli 2008 behaalden slagerijen (en poeliers) in totaal 3% minder omzet dan in dezelfde periode van 2007. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

Omzetdaling slagerijen en poeliers

DEN HAAG – Tot en met juli 2008 behaalden slagerijen (en poeliers) in totaal 3% minder omzet dan in dezelfde periode van 2007. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

De slagersbranche bestaat momenteel uit 2.420 winkels voegt het Hoofdbedrijfschap daar aan toe. Van alle winkels in de slagersbranche werkt een kwart op commerciële basis samen. In Friesland en Limburg zijn naar verhouding de meeste slagerijen gevestigd, in Flevoland daarentegen de minste, blijkt uit de analyse van het bedrijfschap.

Rekening houdend met de gemeentegrootte vallen de kleinste gemeenten (minder dan 10.000 inwoners) op; zij tellen verhoudingsgewijs de meeste slagerijen. Dat laatste geldt overigens ook voor de detailhandel als geheel. In 2007 was bij slagerijen sprake van een omzetdaling van 3%. Van alle bestedingen aan vlees kwam in 2006 71% terecht in supermarkten. De slagerijen en poeliers waren goed voor 22% van de consumentenmarkt.

 

Reageer op dit artikel