nieuws

OM wil Deventer vleeshandelaar achter tralies

Slagersnieuws

ZWOLLE – Een vleeshandelaar uit Deventer moet anderhalf jaar de cel in en 50.000 euro boete betalen wegens omvangrijke fraude met vlees.

OM wil Deventer vleeshandelaar achter tralies

ZWOLLE – Een vleeshandelaar uit Deventer moet anderhalf jaar de cel in en 50.000 euro boete betalen wegens omvangrijke fraude met vlees.

Dat eiste althans het Openbaar Ministerie in Zwolle gisteren tegen de eigenaar van de voormalige Deventer Vleeshandel, Bastiaan O. Volgens justitie heeft O. negenhonderd ton vlees omgekat. Vlees dat was bedoeld om in blikjes honden- en kattenvoer te worden verwerkt, werd verkocht voor menselijke consumptie. Volgens het OM is de fraude een zwaar vergrijp. Mensen hadden ziek kunnen worden van het vlees en de zaak schaadt het imago van de Nederlandse vleeshandel.

De advocaat O. vindt de strafeis ongehoord hoog, omdat niet meer te achterhalen is waar het vlees is gebleven. Volgens hem ontbreekt daarmee het feitelijke bewijs en is het alleen een papieren kwestie. Een man uit Polsbroek wordt gezien als medeverdachte. De AID deed vorig jaar in totaal zes invallen, op diverse plekken in het land.
 

Reageer op dit artikel