nieuws

Oener rolpens enig in zijn soort

Slagersnieuws

OENE – ‘Made in Italy’ staat er op de glazen potten waarin bij slagerij Ter Weele in Oene en Emst rolpens te koop wordt aangeboden.

OENE – ‘Made in Italy’ staat er op de glazen potten waarin bij slagerij Ter Weele in Oene en Emst rolpens te koop wordt aangeboden.

Het stickertje slaat echter uitsluitend op de pot, niet op de inhoud. Want die is zo Oenens als maar mogelijk is. Sterker zelfs: de rolpens van Ter Weele is uniek en (voor zover valt na te gaan) nergens anders in Nederland te krijgen. ‘We zouden er inderdaad een stickertje van onszelf op moeten doen,’ bedenkt Jannie ter Weele zich als ze wordt gewezen op de herkomst van het potje.

Rolpens. Bij diverse ambachtelijke slagers in (met name het oosten van) Nederland is het nog wel verkrijgbaar. Het gekruide vlees is dan echter, net als veel worsten, ‘verpakt’ in darm (van een koe) of in kunstdarm (plastic). Gerrit ter Weele, 65 inmiddels, is echter een van de weinige nog zelfslachtende slagers in Nederland – en misschien wel de enige – die nog rolpens maakt zoals hem dat vroeger op de slagersvakschool is geleerd: met echte pens.

Lees hier het hele artikel in De Stentor

Reageer op dit artikel