nieuws

NVV in het geweer tegen prijsstunters

Slagersnieuws

DOETINCHEM – De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) roept varkenshouders op om het de NVV te melden als supermarkten stunten met varkensvlees.

NVV in het geweer tegen prijsstunters

DOETINCHEM – De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) roept varkenshouders op om het de NVV te melden als supermarkten stunten met varkensvlees.

Volgens de NVV worden schnitzels, speklappen, karbonades en hamlappen tegen dumpprijzen in de Nederlandse supermarkten aangeboden, meldt Meat & Meal. ‘Door prijsstunts in de supermarkten betalen consumenten steeds minder voor hun varkensvlees. Het lijkt allemaal zo sympathiek maar de varkenshouders en hun gezinnen zijn de dupe’, vindt NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg.

Dupe

Volgens Zwanenburg is de rek er bij de varkenshouders uit. ‘Nu de eisen (o.a. milieu) verder worden opgeschroefd en de prijsstunts door blijven gaan, zullen vooral de kleinere en middelgrote familiebedrijven de dupe worden.’ De NVV beraadt zich op mogelijke acties tegen supermarkten die met varkensvlees stunten. ‘Ik zou me kunnen voorstellen dat we supermarkten of hoofdkantoren gaan bezoeken om ons standpunt uit te leggen’, aldus Zwanenburg.

Zwanenburg stelt dat de NVV geen prijsdrempel heeft bepaald. ‘Het gaat om folderacties waarbij supermarkten met goedkoop varkensvlees klanten naar hun zaak willen trekken. Een voorbeeld? Zo’n anderhalve maand geleden stuntte C1000 met varkensvlees. Met zulke acties draaien ze varkenshouders de nek om.’
 

Reageer op dit artikel