nieuws

Nova Zembla inspireert slager

Slagersnieuws

HAARLEM – Slager Peter van der Gragt uit Haarlem raakte geïnspireerd door bioscoopknaller Nova Zembla en introduceerde de Nova Zembla Weken met winterse aanbiedingen.

Nova Zembla inspireert slager

HAARLEM – Slager Peter van der Gragt uit Haarlem raakte geïnspireerd door bioscoopknaller Nova Zembla en introduceerde de Nova Zembla Weken met winterse aanbiedingen, zo schrijft Haarlem dit weekend.

Het verhaal van Nova Zembla is gebaseerd op het avontuur van schipper Willem Barentsz. Hij wilde in 1597 bewijzen dat er via het noorden een kortere vaarroute naar de kust van Azië was. Zijn reis strandde echter voortijdig door de dikke laag ijs voor de kust van Nova Zembla.

Vooral de kou en het gebrek aan goed voedsel zette Peter van der Gragt aan het denken. Hij kwam tot de ontdekking dat goed en lekker eten, zoals erwtensoep, rookworst, malse riblappen, speklapjes en stampot, tegenwoordig heel normaal is. Bij Van der Gragt is deze winterse kost nu in de aanbieding.

Reageer op dit artikel