nieuws

Nieuwe winkel voor Geert van der Horst

Slagersnieuws

EERBEEK – Geert van der Horst heropent op 1 april zijn compleet verbouwde winkel in Eerbeek. De ondernemer heeft dan tijdelijk twee Keurslagerijen in het dorp. Daarnaast is hij aangesloten bij het Worstmakersgilde.

Nieuwe winkel voor Geert van der Horst

EERBEEK – Geert van der Horst heropent op 1 april zijn compleet verbouwde winkel in Eerbeek. De ondernemer heeft dan tijdelijk twee Keurslagerijen in het dorp. Daarnaast is hij aangesloten bij het Worstmakersgilde.

Geert van der Horst runt de slagerij samen met zoon Gert-Jan. Deze laatste is het gezicht van de tweede winkel in Eerbeek. Deze zaak aan de Stuyvenburchstraat nam de ondernemer in augustus 2007 over van Keurslager Chris van Veen. Van der Horst ging als Keurslager verder met de winkel.

Al sinds maart vorig jaar is Van der Horst bezig met verbouwplannen voor het moederbedrijf aan de Kloosterstraat. De tweede slagerij bood de mogelijkheid om de verkoop tijdens de verbouwing door te laten gaan. Op den duur wordt de winkel gesloten. Van der Horst heeft het pand al verkocht aan een projectontwikkelaar. Wanneer de winkel precies sluit, is nog niet bekend.

De oude locatie is verbouwd en heropent volgende week als Keurslager. ‘Voor het vaktechnisch advies hebben we het Worstmakersgilde, voor promotie en begeleiding bij de verkoop de Keurslagers.’

Getekende offerte
Van der Horst: ‘De bouwvakkers zijn er nu uit. Deze week is voor het inrichten. Al met al ben ik al ruim een jaar bezig met de verbouwing. We zijn eigenlijk nergens gaan kijken, omdat wij geen ‘kopie van’ wilden. Wij wilden een slagerij naar ons eigen idee. En dat is gelukt. De slagerij is precies zo geworden zoals gepland. Ook de kosten zijn niet uit de hand gelopen. We hebben met alle partijen afgesproken dat meerwerk alleen was toegestaan op basis van een getekende offerte. Wij hebben dan ook geen onaangename verrassingen gehad. Deze harde afspraak kan ik iedere slager aanraden.’ De nieuwe winkel is ingericht door KMI.

Autobanden
Wij hebben zelf eerst een ‘praatplan’ voor de verbouwing gemaakt. Aanleiding voor de verbouwing was de keuken die te klein werd. De catering neemt steeds grotere vormen aan en dat lukte niet meer in de bestaande ruimte. Wij hebben flink uitgebreid en zijn zelfs twintig vierkante meter buiten het bestemmingsplan gegaan. Daarom liet de vergunning erg lang op zich wachten, maar toen die er eenmaal was, zijn we meteen van start gegaan. Het is een sfeervolle winkel geworden met antraciet tegels op één van de wanden. De vloer is van zwart kunststof, gemaakt van gerecyclede autobanden, afgewerkt met rubberen plinten. Geen gevaar voor uitglijden en op den duur geen kapotte tegels. Je kunt de vloer ook gewoon schrobben. De vloer achter de toonbank is 7 centimeter verhoogd waardoor medewerkers iets hoger staan. Hierdoor is er straks goed klantcontact.’

De winkel wordt op 1 april geopend voor genodigden en op woensdag 2 april gaat de verkoop weer van start.

 

Reageer op dit artikel